“Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου”_Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα του ΙΤΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας) και της Google “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται από την κα Παπαδημητρίου Χρυσάνθη καθηγήτρια Αγγλικών του 13ου Δημ. Σχ. Καρδίτσας. Στόχος είναι η ενημέρωση των οικογενειών και εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα διαδίκτυακής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, για να μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το διαδίκτυο, τα παιδιά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις. Το πρόγραμμα “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” διδάσκει στα παιδιά (8-12 ετών) τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί και δια ζώσης μετά την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, με δραστηριότητες για την κατανόηση των εννοιών με παιγνιώδη τρόπο από τους μαθητές. Η διδακτέα ύλη έχει λάβει Πιστοποίηση Ευθυγράμμισης από τη Διεθνή Εταιρία για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση (ISTE). Υπάρχει μάλιστα και δωρεάν διαδραστικό παιχνίδι “Ιντερλαντ” χωρίς εγγραφή που μπορούν να το παίξουν τα παιδιά (και ενήλικες) στα Αγγλικά και στα Ελληνικά για να ελέγξουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παίξετε το παιχνίδι, ακολουθήστε τους συνδέσμους:

https://saferinternet4kids.gr/be-internet-awesome

https://beinternetawesome.withgoogle.com/el_gr/

Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου


Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση,

Ο Διευθυντής

Τσάβαλος Αναστάσιος