Ενημέρωση γονέων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Θα θέλαμε με το παρόν μήνυμα να τονίσουμε την ανάγκη δημιουργίας ενός καναλιού επικοινωνίας μεταξύ των γονέων των μαθητών μας και του σχολείου (Διεύθυνσης και εκπαιδευτικών) για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όλοι μας στα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αυτή περιλαμβάνει τόσο την ασύγχρονη, που υλοποιείται μέχρι σήμερα, αλλά και την σύγχρονη που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.

Για το σκοπό αυτό θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι να δηλωθεί από τους γονείς του κάθε μαθητή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που να τον παρακολουθούν καθημερινά, ώστε να μπορούμε μέσω αυτού να τους ενημερώνουμε για τα νέα δεδομένα.


Ήδη το σχολείο μας ενημερώνει καθημερινά την ιστοσελίδα του όσο και την σελίδα μας στο Facebook (να πούμε εδώ ότι επιλέξαμε το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο λόγω της δημοφιλίας του και της ευρείας χρήσης του, οπότε υποθέσαμε ότι έτσι θα μπορούσαμε να έρθουμε πιο εύκολα σε επαφή μαζί σας) (η διεύθυνση είναι https://bit.ly/2UuAFSc,  μπορείτε να την αναζητήσετε και με το όνομά της, 3o & 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας). Καθημερινά αναρτώνται άρθρα που αφορούν τη συμμετοχή των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση π.χ. μέχρι χθες το βράδυ έληγε η προθεσμία εγγραφής των παιδιών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), χθες όμως δόθηκε νέα ολιγοήμερη παράταση. Τα άρθρα αυτά, όπως και πολλά άλλα που σας/μας αφορούν, αναρτώνται καθημερινά στους ιστοτόπους που προαναφέραμε, εμείς όπως δεν έχουμε την δυνατότητα να σας κοινοποιήσουμε τη ύπαρξή τους.

Επίσης έχουμε αναρτήσει σχετικές οδηγίες με μορφή βίντεο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές, με τη βοήθεια των γονέων τους, για να συμμετέχουν στα εξ αποστάσεως ασύγχρονα μαθήματα (https://www.youtube.com/watch?v=4SucPUFrXMk).

Τις προσεχείς μέρες που αναμένεται να ξεκινήσουν τα σύγχρονα μαθήματα θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τους συνδέσμους της εικονικής τάξης κάθε εκπαιδευτικού και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ακολουθείται, το οποίο μπορεί να τροποποιείται ακόμη και καθημερινά, καθώς έχουμε συνεχώς νέα δεδομένα π.χ. μέχρι χθες οι οδηγίες ήταν να γίνονται σύγχρονες συνεδρίες από 8:00 μέχρι 12:00 για τα δημοτικά, σήμερα όμως το προτεινόμενο ωράριο έγινε 12:00 με 16:00, λόγω της ύπαρξης ζώνης στην εκπαιδευτική τηλεόραση.

Παρακαλούμε λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω mail ή τηλεφώνου για να μας δηλώσετε ένα mail, στο οποίο να σας αποστέλλουμε κάθε νέο που σας αφορά και σας προτρέπουμε να παρακολουθείτε καθημερινά το mail σας, όπως επίσης την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα μας στο Facebook.

Με τιμή,

3ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας