ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΔΙΝΩ ΖΩΗ

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας, δράση με θέμα την ανακύκλωση. Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί το 13ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα : «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΔΙΝΩ ΖΩΗ» και με τη συμμετοχή των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες και των δύο σχολείων, με στόχο να ενημερωθούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίησή τους μέσα από την ανταποδοτική ανακύκλωση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι κάθε υλικό που μοιάζει άχρηστο δε χάνει την αξία του και ότι το επιστρέφουμε στον οικονομικό κύκλο, εξοικονομώντας ενέργεια και πρώτη ύλη και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια ανακύκλωσης από την Δ4 τάξη, ποιήματα από την Ε3 τάξη και δημιουργική γραφή με τη συγγραφή ποιημάτων και παραμυθιών από την ΣΤ4 τάξη. Επίσης, η Ε3 και η ΣΤ4 τάξη ζωγράφισαν αφίσες και πανό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ανακύκλωση, ενώ όλα τα παιδιά, μαζί με τη Γ΄ τάξη τραγούδησαν τα κάλαντα με μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά που δημιούργησαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου μας. Τέλος, μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και των δυο σχολείων συμμετείχαν σε αθλητικά παιχνίδια με τα σκουπίδια της ανακύκλωσης, βάζοντας καλάθια και κάνοντας αγώνες ταχύτητας με τη συνδρομή των γυμναστών τους.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, μαζεύοντας ανακυκλώσιμο υλικό από τις συγκεκριμένες συσκευασίες, με απώτερο σκοπό να κατασκευαστεί ένα ανακυκλώσιμο θρανίο και ένα παγκάκι για το προαύλιο. Όλα τα παιδιά των δυο σχολείων θα αναλάβουν δράση και θα συγκεντρώνουν συσκευασίες από χυμούς ή γάλα, τις οποίες μπορούν να φέρνουν από το σπίτι τους (καθαρές και συμπιεσμένες) για να γεμίζουν τους κάδους και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό της μεγαλύτερης ανακύκλωσης, όπου στο τέλος θα επιβραβευτεί μία τάξη από κάθε σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία «Amita motion» για την προσφορά δωρεάν χυμών σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες των δυο σχολείων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί βιωματικά η συσκευασία για την ανακύκλωση, κατά τη διάρκεια της δράσης. Ευχαριστούμε θερμά το εργοστάσιο ανακύκλωσης LMECO και ιδιαίτερα τον κ. Πουρδαλά για τη συνεργασία με το σχολείο μας και την προσφορά δύο ειδικών κάδων ανακύκλωσης που θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκέντρωση των σκουπιδιών.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ foto