Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΕΚΑΒ στα 3ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ με τίτλο : «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόννηση – Πρώτες Βοήθειες» τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 στον χώρο του σχολείου. Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Ομάδα Δράσης του 13ου Δημοτικού Σχολείου για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και υλοποιήθηκε από τρεις εκπαιδευτές-διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στόχος ήταν οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να επέμβουν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις και μέχρι την έλευση του ΕΚΑΒ. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σχετικά με την τεράστια σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους πραγματοποίησαν πρακτικές ασκήσεις σχετικά με τη χρήση προπλασμάτων και Απινιδωτών. Επίσης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων, όπως πνιγμονή από ξένο σώμα, τραυματισμοί, έλεγχος αιμορραγίας και ρινορραγίας, λιποθυμία κα.

Οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ μοίρασαν σε όλους τους επιμορφούμενους ενημερωτικά έντυπα για τα 11 μέρη της πόλης μας στα οποία βρίσκονται αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές (π.χ. στην καφετέρια του Παυσιλύπου) και με το σύνθημα «Όσοι περισσότεροι εκπαιδευτούν τόσο περισσότεροι θα σωθούν» παρουσίασαν με άψογο τρόπο τις βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα τους κ.κ. Δήμο Ηλία, Μακρή Δημήτριο και Φυτσιλή Λάμπρο για την άψογη διοργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου.

Η Διεύθυνση και οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί 3ου – 13ου Δ.Σ. και τα μέλη της Ομάδας Δράσης Αυτοαξιολόγησης του 13ου Δημοτικού Σχολείου