Επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου στη Βουλή των Ελλήνων και την Ακρόπολη

Στις 16 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, κ. Αγγέλη Βασίλειου, κ. Πολύζου Νικολέττας και της Διευθύντριας, κ. Γκερμπεσιώτη Γραμματίας, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και την Ακρόπολη. Αρχικά, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στον Ιερό Βράχο από την ξεναγό του χώρου, την κ. Δήμητρα. Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στον χώρο, θαύμασαν την αρχαία ελληνική κληρονομιά, τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και άκουσαν την ιστορία 2.500 χρόνων περίπου.

Έπειτα, περιηγήθηκαν στο Μοναστηράκι και έφτασαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, όπου υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και ξενάγηση στην επετειακή έκθεση της Βουλής για το 1821, στην οποία τα μοναδικά εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια σε συνδυασμό με τον τοιχογραφικό διάκοσμο του ιστορικού κτηρίου του Κοινοβουλίου αφηγούνταν την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που εντυπωσίασε παιδιά και εκπαιδευτικούς. Για όσους θα ήθελαν να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα της επετειακής συλλογής, υπάρχει και η εικονική περιήγηση της έκθεσης στο https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/eikoniki-periigisi/

Επίσκεψη της ΣΤ