Η δις πρωταθλήτρια βάδην κ. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο 3ο και 13ο Δ. Σχ. Καρδίτσας

Το 3ο-13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας γιόρτασε την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την παρουσία της δις πρωταθλήτριας βάδην, κ. Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. Ήταν μια πρωτοβουλία της γυμνάστριας του 13ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ντούλα Πηνελόπης, η οποία προσκάλεσε τη μεγάλη πρωταθλήτρια στο σχολείο, για να μιλήσει στα παιδιά, στο πλαίσιο οργάνωσης αθλητικών δράσεων.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν την κ. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και της πρόσφεραν μια ανθοδέσμη, για να την τιμήσουν. Η μεγάλη αθλήτρια μίλησε για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και αναφέρθηκε στην αξία της ατομικής προσπάθειας, της επιμονής και της βαθιάς πίστης στον στόχο. Αποκάλυψε πως υπήρξε μαθήτρια του 3ου Δημοτικού και άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων μαθητών. Για παράδειγμα, τέθηκαν ερωτήσεις όπως «πώς τα καταφέρατε;», «πού κάνετε τις προπονήσεις σας;», «πώς νιώθετε όταν κερδίζετε και όταν χάνετε;», «ποια ήταν η μέση ταχύτητα που τρέχατε;» κα. Με πολλή υπομονή, η Αντιγόνη απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, με σεβασμό στα παιδιά, δείχνοντας το μεγαλείο του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς της, πέρα από τις κορυφαίες επιδόσεις της.

Έπειτα από τη συζήτηση που είχε με τους μαθητές, τους έδειξε το άθλημα του βάδην, έτρεξε στο προαύλιο μαζί τους και μοίρασε απλόχερα αυτόγραφα και αγκαλιές. Μέσα σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού το όνομα «Αντιγόνη» ακουγόταν δυνατά από τους μαθητές και τις μαθήτριες σχεδόν όλη την ημέρα.

Η μεγάλη πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έκανε περήφανη την Καρδίτσα και την Ελλάδα, που κράτησε την ελληνική σημαία με συγκίνηση και δάκρυσε στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, που πίστεψε στο όνειρο και πάλεψε για αυτό, αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για τα παιδιά και η επικοινωνία τους μαζί της μόνο θετικά στοιχεία θα μπορούσε να τους δώσει.

Η Διευθύντρια του 13ου Δ.Σ., ο Διευθυντής του 3ου Δ.Σ. και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά την κ. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την επίσκεψή της στο σχολείο και της εύχονται να συνεχίσει να έχει πάντα επιτυχίες.