Δημιουργία σχολικού κήπου

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α3 τμήματος του 13ου Δημοτικού Σχολείου, με υπεύθυνη τη δασκάλα τους, κ. Μπανάσιου Ζωή, συμμετείχαν  στη δημιουργία ανθόκηπου και λαχανόκηπου στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Τα παιδιά φύτεψαν λουλούδια και λαχανικά σε οριοθετημένο χώρο, με στόχο την επαφή και την ευαισθητοποίησή τους με το φυσικό περιβάλλον. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα συντήρησης χώρων πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας, που ανέλαβε την προετοιμασία του εδάφους και τη χορηγία των λουλουδιών.

Το πρόγραμμα του σχολικού κήπου συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες από το συστεγαζόμενο 3ο Δημοτικό Σχολείο με τη δημιουργία ανθόκηπου σε σχήμα σπιτιού (τμήμα Ε1) και τη φύτευση λαχανικών (τμήμα Β1). Τα παιδιά συντηρούν και φροντίζουν τον σχολικό κήπο και στόχος είναι να επεκταθεί με τη συμμετοχή και άλλων τμημάτων των δυο σχολείων, ώστε να ενισχυθεί η βιωματική μάθηση και να ομορφύνει η σχολική αυλή.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρίνα Δουλγεράκη και τους συνεργάτες της από τον Δήμο Καρδίτσας για την πολύτιμη βοήθειά τους και την υποστήριξη.

FOTO KHPOS