Ενημέρωση για το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοήμερου

Αγαπητοί γονείς,

σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και καλή δύναμη!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας, από το νέο σχολικό έτος 2022-2023, τίθεται σε εφαρμογή το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα αναπτύσσεται στις παρακάτω τρεις (3) ζώνες:

Στην πρώτη (1η) ζώνη, «Μεσημβρινό γεύμα Διατροφική αγωγή», διάρκειας μίας (1) διδακτικής ώρας καθημερινά, εντάσσεται το διδακτικό αντικείμενο της διατροφικής αγωγής (13.20 έως 14.00).

Στην δεύτερη (2η) ζώνη, «Μελέτη Προετοιμασία», διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, εντάσσεται, τουλάχιστον για μια (1) διδακτική ώρα καθημερινά, το γνωστικό αντικείμενο της «Μελέτης Προετοιμασίας» στη γλώσσα και τα μαθηματικά, το οποίο ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων. Στη ίδια ζώνη δύναται να εντάσσεται μία (1) διδακτική ώρα με αντικείμενο ένα από τα ακόλουθα: αγγλικά, αθλητισμός, εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή και τεχνολογία πληροφορίας και επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), τα οποία ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς του αντίστοιχου κλάδου.

Στην τρίτη (3η) ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», εντάσσονται στο σχολείο μας, για συνεχόμενο δίωρο καθημερινά, με ενδιάμεσο ολιγόλεπτο διάλειμμα, οι παρακάτω σχολικοί μαθητικοί όμιλοι:

  1. Εικαστικές τέχνες – κατασκευές, (Δευτέρα και Τρίτη)
  2. Ρομποτική (Τετάρτη)
  3. Παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί (Πέμπτη)
  4. Περιβαλλοντικές δράσεις (Παρασκευή)

Οι μαθητές δύνανται να επιλέγουν και να συμμετέχουν σε έναν ή περισσότερους ομίλους.

Η αποχώρηση των μαθητών που παρακολουθούν το διευρυμένο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα ή στις 14.55 ή στις 15:50 ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν είτε να ανανεώσουν την εγγραφή στο νέο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου, είτε να αιτηθούν νέα εγγραφή στο διευρυμένο ολοήμερο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να συμπληρώσουν και να καταθέσουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο σχολείο ή να την αποστείλουν στο email του σχολείου μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2441073912 και 2441021773.

 

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΡ ΟΛ