ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Γ3, Γ4, ΣΤ3 1ος κύκλος ΕΥ ΖΗΝ

Στον 1ο κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «ΕΥ ΖΗΝ» (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2021) το Γ3 τμήμα με την εκπαιδευτικό Αντωνάκη Παρασκευή, το Γ4 τμήμα με την εκπαιδευτικό Λάρδα Ευγενία και το ΣΤ3 τμήμα με την εκπαιδευτικό Παπαγιαννοπούλου Ελένη υλοποίησαν το πρόγραμμα «Γνωρίζω και Φροντίζω το σώμα μου». Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δράσεις και διδακτικές επισκέψεις.

Συγκεκριμένα, ο Υπάλληλος της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Κουρόγλου επισκέφτηκε το Γ3 και το Γ4 τμήμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και παρουσίασε μέσω διαδικτύου ένα βιβλίο με θέμα «Τα μέρη του σώματος». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα μέρη από τα οποία αποτελείται το σώμα, για τις βασικές λειτουργίες του και για τα ζωτικά όργανα. Επίσης, γνώρισαν τους κινδύνους που διατρέχουν και έμαθαν για τη φροντίδα και την προστασία του σώματος. Τέλος, συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Η Διατροφολόγος, κ. Δεληγιάννη και ο κ. Κουρόγλου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν τις τάξεις Γ3 και Γ4 και παρουσίασαν, μέσω διαδικτύου, ένα βιβλίο για τη διατροφή και την Πυραμίδα της Διατροφής. Αναφέρθηκαν στη σημασία της υγιεινής διατροφής στον άνθρωπο και τι πρέπει να προσέχουμε, ενώ στο τέλος έπαιξαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Στις 23 Νοεμβρίου οδοντίατροι από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας επισκέφτηκαν τα τμήματα Γ3, Γ4 και ΣΤ3 και αναφέρθηκαν στην πρόληψη και την υγιεινή των δοντιών.

Τέλος, το ΣΤ3 πραγματοποίησε στις 9 Δεκεμβρίου τη δράση «πρωινό στο σχολείο». Οι μαθητές και οι μαθήτριες έφεραν υγιεινά τρόφιμα από το σπίτι τους, τα οποία έφαγαν το πρωί μέσα στην τάξη τους. Ακολούθησε συζήτηση για την αξία του πρωινού γεύματος και της υγιεινής διατροφής.

Κατά τη διάρκεια των Εργαστηρίων, διάρκειας 2 μηνών, τα παιδιά δημιούργησαν διάφορες κατασκευές, σχετικά με τα μέρη του σώματος και τη διατροφή. Για παράδειγμα, κατασκεύασαν ομοίωμα ανθρώπινου σώματος με χαρτόνια και κολάζ με την πυραμίδα της διατροφής, ζωγράφισαν, ταξινόμησαν και παρακολούθησαν videos.