Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine, Recreate, Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

    Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές του 13ου Σχολείου Καρδίτσας (τμήματα Β3, Γ2, Δ3, Δ4) με την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Χρυσάνθη Παπαδημητρίου και μέσα από το μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης προβληματίστηκαν πάνω στα θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει, ώστε να υπάρξουν θετικές αλλαγές στο οικοσύστημα. Έκαναν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγράφισαν, έγραψαν συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, διάβασαν ιστορίες όπως την παραβολή “Το παιδί και ο Αστερίας” (Star Thrower) του Eiseley και ιστορίες για την ανακύκλωση, όπως “Οι περιπέτειες της Κυρίας Χάρτινης” και “Τα όνειρα των σκουπιδιών”.

    Ελπίζουμε η ευαισθητοποίηση των μαθητών από μικρή ηλικία πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα να μπορέσει να συμβάλει μελλοντικά σε ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον για τους πολίτες όλου του κόσμου.